Om mig




Huong Le Nguyen, B.Sc. Physiotherapy.

Autoriseret fysioterapeut med særlig fokus på funktionel anatomi, fascia/bindevæv og kinesisk fysiologi.

Træningsvejleder siden 2004.

Behandler siden 2006.

Underviser siden 2006.

Certificeret Fysio Flow Instruktør.

Certificeret FysioPilates Instruktør.

Certificeret Baduanjin Qi Gong Instruktør.

Medlem af Danske Fysioterapeuter.

Medlem af Dansk Selskab for Smerte og Fysioterapi.

Medlem af European Pain Federation Academy.

Stifter og indehaver af Rygklinik Gladsaxe.




Erfaring


Jeg har siden 2006 arbejdet som autoriseret fysioterapeut i Gladsaxe både i privat klinikregi og kommunalregi med 15 forflytningsvejledere under mit ansvar.

Sideløbende har jeg to af årene praktiseret på Borgergade fysioterapiklinik i indre København og har i 2½ år været medejer og daglig leder af Mørkhøj Fysioterapi i Gyngemose sportshal. Derudover har jeg i 6 år undervist i kurser om ergonomi, kropsbevidsthed og arbejdsmiljø til kommunens medarbejdere heriblandt min egen faggruppe men også til ergoterapeuter, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter m.fl.



I 2015 stiftede jeg Rygklinik Gladsaxe, hvor jeg fortsatte med at arbejde med manuel behandling, genoptræning, forebyggende træning, rådgivning samt med at afholde workshops og kurser. Navnet "Rygklinik" kommer af, at jeg altid starter mit møde med en klient med en analyse af kropsholdningen, både i stilstand og under bevægelse, hvilket betyder at jeg altid arbejder med udgangspunkt i rygsøjlen. Uanset om der er tale om sygdomme, skader og smerter i arm, ben, hoved eller ryg - fordi kroppen arbejder som én helhed. 



Med den nyere anatomiske viden påpeger forskerne, at bindevæv/fascier ikke bare findes som lag på lag omkring vores muskler. Men at bindevæv findes indeni hver mikroskopisk celle d.v.s. overalt i vores krop inderst fra knoglen og ud til huden fra top til tå. Udover bindevævets spindelvævsstruktur finder forskerne, at bindevævet indeholder store mængder af smertereceptorer (nociceptorer og interoceptorer). Dette fremmer forståelsen af smertesammenhænge ved akutte og gentagne skader, arvæv og kroniske sygdomme/smerter - og dermed hvorfor det er så vigtigt at træne kroppens bindevæv.



I denne artikel kan du læse mere om bindevæv/smerter og smerter generelt.

Klik her og se en video om bindevæv. 



Siden min debut som fysioterapeut i 2006 har jeg efteruddannet mig indenfor rygundersøgelse, rygbehandling, smertebehandling, behandling og træning af kroppens bindevæv via Anatomy Trains, genoptræning af hjerne, nakke, arm og hænder, ryg, bækken, ben og fødder samt medicinsk Akupunktur og Qigong, Laserterapi, Shockwave, Tai Chi samt indenfor ergonomi, kommunikation, motivation og ledelse.


Gennem deltagelse i mange workshops og mangeårig praktisk erhvervserfaring som behandler, træningsvejleder og underviser har jeg opnået kompetencer indenfor diagnostik, kropsundersøgelse og kropsbevægelse, herunder kropsholdningsanalyse både i stående, siddende og liggende stillinger samt under bevægelse. Yderligere indenfor manuel behandling og genoptræning, og så har jeg ikke mindst fungeret som katalysator for klienter, der vil leve en mere aktiv livsstil.



Jeg har primært arbejdet med:


  • Rygpatienter (lænd, hofter og bækken samt nakke og skulderbælte) både akutte og kroniske samt opererede. 


  • Skulderpatienter (skulderled og skulderbælte) både kroniske og opererede.


  • Kontormedarbejdere med ryg-, nakke-, bækken- og albuesmerter.


  • Catering medarbejdere med ryg-, nakke-, ben-, skulder- og armsmerter.


  • Sosuassister og sosuhjælpere med ryg-, nakke-, bækken- og skuldersmerter.


  • Idrætsskader i skulder, lyske og knæ hos børn, unge og voksne.


  • Gravide med bækkensmerter, bækkenløsning og skuldersmerter.


  • Neurologiske patienter med erhvervet blodprop, hjerneblødning og hjerneskadet pga. Parkinson eller ulykke.


  • Derudover med patienter med Sclerose både DS og ALS, kræft særligt brystopererede, børn og unge født med Cerebral Parese, Chorea Huntington og Tourette Syndrom samt mennesker med angst eller traume fra en arbejdsulykke eller bilulykke.






Tilgang


Mit arbejde er inspireret af den franske filosof Maurice Merleau-Ponty (1908-1961), som med sin kropsfænomenologi foretog et opgør med dualismen, hvormed han integrerede krop og bevidsthed i mennesket som kropslig eksistens. Merleau-Pontys filosofi repræsenterer en helhedstanke, som er fundamentet i min tilgang til behandling af mine klienter. Helheden omfatter kroppen med fysiske bestanddele og fysiologiske processer, kropslige oplevelser, kropslige handlinger, tankeliv, følelsesliv og sociale aspekter som influerer på klientens aktuelle situation samt motivation til træning og motivation til at ændre adfærd og vaner.



Jeg vægter sygdoms- og skadesforebyggelse højt ud fra denne kropsfænomenologiske tilgang blandet med den kinesiske filosofi som har eksisteret i flere tusinde år netop med henblik på at forebygge samme gentagende skade eller andre skader forårsaget af samme årsag. Denne helhedsforståelse for mennesket er ligeledes tilgangen til mit arbejde med at fremme sundhed hos den enkelte. 



Jeg er derfor altid interesseret i at høre min klients historie. Foruden klientens behandling vil jeg sammen med klienten finde frem til muligheder der er realistiske for klienten at opnå et sundere liv bl.a., hvilke træningsøvelser og motionsformer indendørs eller udendørs som passer ind i klientens liv.

Der er stor forskel på ydre og indre motivationsfaktorer, når ønsket er en vedvarende effekt.



Klientudtalelse


"Tak for at du gav mig troen tilbage på et liv uden smerte. Da jeg kom til dig i juni 2021 overvejede jeg at gå på pension, da jeg igennem de sidste 3 1/2 måned ikke selv kunne bestemme, hvor lang tid jeg ville sidde ned.
Mit forløb startede med en periode på ca. 2 måneder med iskias-smerter og altså efterfølgende udfordringer med smerter i balde og dermed problemer med at sidde og stå.
Du var min 3. fysioterapeut på min rejse om at blive frisk og forhåbentlig kunne løbe igen.
Ved den 1.konsultation var du meget, meget grundig, og lokaliserede årsagen til at være problemer/ikke smidigt bindevæv forårsaget af et gammelt ar. Efter første behandling kunne jeg selv bestemme, om jeg ville sidde eller stå. FANTASTISK.
Ved hver konsultation har du lyttet til mine fremskridt og fortsatte udfordringer. Så jeg hver gang får ændringer til mit træningsprogram.
Jeg værdsætter din faglighed, din imødekommenhed og den positive dialog."


Jette



Du kan læse mere om mine behandlings- og træningsmuligheder samt om mine samarbejdspartnere under fanerne behandling og træning.

Du kan også finde flere informationer på Facebook Rygklinik Gladsaxe og i følgende link KLINIKKENS VISION m.m.



Information om direkte adgang til fysioterapi uden lægehenvisning finder du i følgende link under emnet YDERNUMMERSYSTEM OG AUTORISATIONSLOV HVAD ER FORSKELLEN?.