Vandtårnsvej 76 ● 2860 Søborg ● CVR 36366109 |
Copyright © 2016 Rygklinik Gladsaxe. All Rights Reserved
|
Fysioterapi
Huong arbejder med følgende fysioterapeutiske behandlings- og træningsmetoder:
Hvilke former for fysioterapi kan du forvente at modtage i Rygklinik Gladsaxe?
Konsultationerne varer typisk 45 - 60 min.
Din første konsultation vil bestå af en grundig kropsundersøgelse med udgangspunkt i din kropsholdning og forskellige test for muskler, bindevæv og led, som sammenholdes med en samtale omkring din aktuelle problematik.
Vi udarbejder sammen en behandlingsplan, og både forebyggende træning samt vedligeholdende træning kommer til at indgå. Behandling påbegyndes i første konsultation. De fysioterapeutiske behandlings- og træningsmetoder der tages i brug, er afhængig af dit formål og dit mål. Metoderne kan være passive og aktive. Passive behandlingsmetoder er metoder, hvor du ligger/sidder på briksen og ikke selv skal aktivere dine muskler. Aktive behandlingsmetoder er metoder, hvor du er aktiv medvirken i behandlingen i form af, at du skal opspænde muskulaturen eller selv skal udføre øvelserne.
Derudover kan du blive videofilmet og/eller fotograferet med din egen smartphone/tablet (naturligvis efter aftale med dig), mens du udfører dine træningsøvelser, med henblik på at opnå størst mulig korrekt udførelse af øvelserne og dermed en hurtigere effekt af behandlingen.
Passive behandlingsmetoder:
Triggerpunktsbehandling
Behandlingen følger Dr. Janet Travells behandlingskoncept.
Jeg anvender metoden ved refererede smerter d.v.s. du mærker snurren og smerter andre steder end dér hvor årsagen til smerterne kommer fra. Behandlingen udføres med fingre. Jeg kan også vælge akupunkturnåle, massagepind eller laserlys - altid i samråd med dig først.
Myofascial Release (MFR)
Behandlingsmetoden er udviklet af osteopat Robert Ward og fysioterapeut John Barnes.
MFR er en lokal behandling af muskler og bindevæv samt dets omkringliggende væv.
Jeg benytter metoden ved låsninger i led fx i nakke, ryg eller bækkenled samt ved snurren og smerter i fx arme eller fingre.
Massage
Massagen udføres ifølge fysioterapeut Berit Heir Bunkans behandlingsform.
Jeg anvender tværmassage med henblik på genopbygning af skadet muskelfibre, således at fibrene kan hele i en rigtig retning, og dermed vil du opnå et smidigere muskel-/senevæv og en større bevægelsesfrihed - samtidig kan du minimere din risiko for senere at få skade samme sted.
Ledmobilisering
Behandlingsmetoden er udviklet af fysioterapeut Freddy Kaltenborn.
Jeg anvender denne ledmobiliseringsmetode med henblik på at øge bevægeligheden i et skadet led og/eller behandling af smerter. Behandlingen bruges ofte til at opnå smertelindring samt frigøring af led hos klienter - som har haft en ikke optimal genoptræning af et skadet/opereret led der har medført nedsat bevægelighed.
Aktive behandlingsmetoder:
McKenzie øvelser
Behandlings-/træningskonceptet er udviklet af fysioterapeut Robert Anthony McKenzie.
Jeg benytter konceptet, når du har en protusion eller prolaps i nakke eller ryg.
Muscle energy tecnique (MET)
Behandlingskonceptet er udviklet af osteopat Fred Mitchell.
Jeg anvender konceptet ved problemer i og omkring et led fx ved låsninger i nakke, ribben, lænd eller bækkenled.
Medicinsk Trænings Terapi (MTT)
Behandlingsformen er udviklet af fysioterapeut Oddvar Holten, hvor du skal udføre øvelserne med en lav belastning..
Her benytter jeg træningselastikker eller fitnessmaskiner.
Abnorm nerve tensionstræk (ANT)
Behandlingen for ANT følger Inman, Saunders og Maitlands teknikker, hvor der arbejdes med mobilisering og stræk af nervevævet samt det omkringliggende bindevæv, muskler, sener m.m. med henblik på frigøring af en nerveafklemning i fx arm eller ben.
Proprioceptiv neuromuskulær fascilitering (PNF)
Behandlingen for PNF er udviklet af neurofysiolog Herman Kabat. I teknikken kan du være passiv men også aktiv medvirken - afhængig af din grad af spasticitet vælges den ene form frem for den anden.
Her arbejder jeg med mobilisering og stræk af dit nervevæv samt det omkringliggende bindevæv, muskler, sener m.m. fx i forhold til at opnå en bedre gangfunktion, hvis du har spasticitet.
Body awareness therapy (BAT)
Behandlingskonceptet er udviklet af fysioterapeut Gertrud Roxendal - målrettet psykiatriske patienter, men sidenhen videreudviklet til behandling af mennesker med kroniske smerter, livsstilssygdomme og psykosomatiske udfordringer.
I konceptet arbejdes med kropskundskab som det overordnede begreb for kroppens oplevelsesaspekt og bevægelsesaspekt. Formålet er at øge din opmærksomhed på at mærke dig selv gennem bevægelse og dermed opnå en større kropsbevidsthed.
FysioPilates
Konceptet er udviklet af fysioterapeut Marianne Nørup, inkluderende fokus på dit åndedræt.
Konceptet anvendes, når du er instabil i et led, og har brug for at opnå forbedret koordination omkring et led med henblik på at undgå skader i det instabile led eller i andre led af kroppen.
Jeg bruger FysioPilates både til behandling og til forebyggende og sundhedsfremmende formål.
Fysio Flow
Konceptet er udviklet af fysioterapeut Pernille Thomsen - og videreudviklet af fysioterapeut Elin Solheim.
Dit åndedræt er i centrum, hvor din udånding har en central rolle i relation til øvelserne.
Konceptet anvendes, når du fx er stiv i kroppen, har arvæv efter både gamle og nye operationer, har stress, har snurren i arme eller ben, har låsninger i led eller har tendens til at mærke smerter forskellige steder i kroppen.
Jeg bruger Fysio Flow både til behandling og til forebyggende og sundhedsfremmende formål.
Hydroterapi (varmtvandsbehandling/-træning)
Behandlingen/træningen foregår i varmtvandsbassin, og din rolle kan både være passiv eller aktiv afhængig af din problematik. Eksempelvis passiv når du skal arbejde med at give slip på spændinger - og aktiv når du skal genoptræne din gangfunktion, opnå større bevægelighed og/eller stabilitet i skulder eller ryg efter skader, eller når du har brug for at reducere dine smerter samtidig med at opnå en større bevægelighedsfrihed.
“When people are intrinsically motivated, they experience interest and enjoyment, they feel competent and self-determining”
- Deci & Ryan
I relation til motivation og/eller smertehåndtering arbejder vi i dialogen med dit mindset, disciplin og smerteteori med positiv tænkning, indre motivation, self-efficacy (troen på egen evne) og self-determination (selv-bestemmelse).
Start året med:
Workshop Lørdag d. 21. januar 2017
Bootcamp for seniorer 27. februar - 6. april 2017