Fysio Flow (bindevævstræning)

Fysio Flow

 

Fysio Flow er en unik træningsmetode der påvirker kroppens samlede mobilitet.

Fysio Flow har sit mål at opnå færre smerter, større bevægelighed samt ro i kroppen.

Med den nyere anatomiske viden påpeger forskerne, at bindevæv/fascier ikke bare findes som lag på lag omkring vores muskler, sener, nerver, organer o.s.v. Men at bindevæv findes indeni hver mikroskopisk celle d.v.s. overalt i vores krop inderst fra knoglen og ud til huden. Dette fremmer forståelsen af smertesammenhænge ved akutte og gentagne skader, arvæv og kroniske sygdomme. Video

I Fysio Flow arbejder vi med kroppen som helhed og følger Anatomy Trains (fascielinjer). På den måde kan vi skabe væskeflow i kroppens ”Sliding System”, hvor væv møder andet væv med henblik på at opnå smidighed d.v.s. hensigtsmæssigt glid mellem muskler, bindevæv, nerver, organer og alt øvrigt væv i kroppen.

 

I træningen er der stor fokus på udåndingen samtidig med vi laver små bounce bevægelser. Derigennem kan vi nemlig aktivere vores parasympatiske nervesystem, hvor vi finder indre ro og hvile.

Hos Rygklinik Gladsaxe bruges Fysio Flow til behandling, genoptræning og forebyggende træning individuel og på hold.

Træningen kan foregå på klinikken, i varmtvandsbassin, ude i naturen, hjemme hos dig eller på din arbejdsplads.

Øvelserne kan udføres liggende, siddende og stående.

Fysio Flow kræver at du er nærværende i din øvelse med fokus på bevægelighed, stræk, bouncing og åndedræt.

Fysio Flow blev udviklet i 2013 af Pernille Thomsen, fysioterapeut og lektor ved fysioterapeutuddannelsen i Hillerød med baggrund i en lyst til at supplere den fysioterapeutiske praksis en træningsform, der tog afsæt i at arbejde neurofysiologisk med kroppens ro- og hvilesystem. I 2014 overtog fysioterapeut Elin Solheim Fysio Flow samt videreudvikling og udbredning af træningsmetoden.

 

Fysio Flow tilbydes af autoriserede fysioterapeuter der har taget Fysio Flow kursus.

Huong Le Nguyen er behandler og underviser i Fysio Flow i Rygklinik Gladsaxe.

 

Træningen kombineres med FysioPilates, hvor målsætningen er at du lærer at mærke dig selv - at registrere hvorpå kroppen du spænder op og hvornår du spænder op samt lærer at kunne give slip.

Du kan med det samme integrere øvelserne hjemme, og du får mulighed for at træne denne træning sammen med mig og andre på hold en gang om måneden.

Det kræver en proces, og din egenindsats i forhold til at lave øvelserne hjemme har stor betydning for at opnå den læring du ønsker.

 

 

 

 

 

 

 

Hvad siger klienterne?

 

"Tak for nogen hyggelige og lærerige timer - skønt at træne udendørs".

Charlotte

 

"Tak for sidst, det var så hyggeligt, og jeg har haft det virkelig godt efter workshoppen, selvom jeg også er blevet lidt øm, men det vil jeg prøve igen

en anden gang".

Christa

 

"Jeg har også deltaget på workshop med dig Huong og Ditte. Det fik jeg stor gevinst af. Og det er ikke sidste gang jeg deltager på workshop".

Helle

 

 

 

Vandtårnsvej 76 ● 2860 Søborg ● CVR 36366109

 

Copyright © 2018 Rygklinik Gladsaxe by Huong Le Nguyen