Fysioterapi

Fysioterapi

 


Hvilke former for fysioterapi kan du forvente at modtage i Rygklinik Gladsaxe?


Konsultationerne varer typisk 45 - 60 min.

Din første konsultation vil bestå af en grundig kropsundersøgelse med udgangspunkt i din kropsholdning og forskellige test for muskler, bindevæv og led, som sammenholdes med en samtale omkring din aktuelle problematik.

Vi udarbejder sammen en behandlingsplan, og både forebyggende træning samt vedligeholdende træning kommer til at indgå. Behandling påbegyndes i første konsultation. De fysioterapeutiske behandlings- og træningsmetoder der tages i brug, er afhængig af dit formål og dit mål. Metoderne kan være passive og aktive. Passive behandlingsmetoder er metoder, hvor du ligger/sidder på briksen og ikke selv skal aktivere dine muskler. Aktive behandlingsmetoder er metoder, hvor du er aktiv medvirken i behandlingen i form af, at du skal opspænde muskulaturen eller selv skal udføre øvelserne.

Derudover kan du blive videofilmet og/eller fotograferet med din egen smartphone/tablet (naturligvis efter aftale med dig), mens du udfører dine træningsøvelser, med henblik på at opnå størst mulig korrekt udførelse af øvelserne og dermed en hurtigere effekt af behandlingen.Foto: Studietur februar 2017 Taiwan, Kenting Forest med fantastiske mange lianer - minder mig om kroppens arvæv som fæster sig dér, hvor arvævet har mulighed for at fæste!


Jeg arbejder med følgende fysioterapeutiske behandlings- og træningsmetoder:


  • Triggerpunktsbehandling         
  • Myofascial Release (bindevæsbehandling)
  • Massage         
  • McKenzie øvelser (mobilisering)         
  • Muscle energy tecnique (stræk)         
  • Abnorm nervetensionstræk (nervestræk)
  • Proprioceptiv neuromuskulær fascilitering (nervestræk)
  • FysioPilates (stabilitetstræning)
  • Fysio Flow (bindevævstræning)
  • Medicinsk træningsterapi (styrkeudholdenhedstræning)


Passive behandlingsmetoder:


Triggerpunktsbehandling

Behandlingen følger Dr. Janet Travells behandlingskoncept.

Jeg anvender metoden ved refererede smerter d.v.s. du mærker snurren og smerter andre steder end dér hvor årsagen til smerterne kommer fra. Behandlingen udføres med fingre. Jeg kan også vælge akupunkturnåle, massagepind eller laserlys - altid i samråd med dig først.


Myofascial Release (MFR)

Behandlingsmetoden er udviklet af osteopat Robert Ward og fysioterapeut John Barnes.

MFR er en lokal behandling af muskler og bindevæv samt dets omkringliggende væv - men jeg kombinerer altid metoden med Thomas Myers Anatomy Trains (fascielinjer), og påvirker derved kroppen globalt.

Jeg benytter metoden ved låsninger i led fx i nakke, ryg eller bækkenled samt ved snurren og smerter i fx arme eller fingre - og ikke mindst ved arvæv pga. operation eller gentagne overbelastninger med inflammation.


Massage

Massagen udføres ifølge fysioterapeut Berit Heir Bunkans behandlingsform.

Jeg anvender tværmassage med henblik på genopbygning af skadet muskelfibre/bindevæv, således at fibrene kan hele i en rigtig retning, og dermed vil du opnå et smidigere væv og en større bevægelsesfrihed - samtidig kan du minimere din risiko for senere at få skade samme sted eller andre steder i kropp.Aktive behandlingsmetoder:


McKenzie øvelser

Behandlings-/træningskonceptet er udviklet af fysioterapeut Robert Anthony McKenzie.

Jeg benytter konceptet, når du har en protusion eller prolaps i nakke eller ryg.


Muscle energy tecnique (MET)

Behandlingskonceptet er udviklet af osteopat Fred Mitchell.

Jeg anvender konceptet ved problemer i og omkring et led fx ved låsninger i nakke, ribben, lænd eller bækkenled.


Medicinsk Trænings Terapi (MTT)

Behandlingsformen er udviklet af fysioterapeut Oddvar Holten, hvor du skal udføre øvelserne med en lav belastning..

Her benytter jeg træningselastikker eller fitnessmaskiner.


Abnorm nerve tensionstræk (ANT)

Behandlingen for ANT følger Inman, Saunders og Maitlands teknikker, hvor der arbejdes med mobilisering og stræk af nervevævet samt det omkringliggende bindevæv, muskler, sener m.m. med henblik på frigøring af en nerveafklemning i fx arm eller ben.


Proprioceptiv neuromuskulær fascilitering (PNF)

Behandlingen for PNF er udviklet af neurofysiolog Herman Kabat. I teknikken kan du være passiv men også aktiv medvirken - afhængig af din grad af spasticitet vælges den ene form frem for den anden.

Her arbejder jeg med mobilisering og stræk af dit nervevæv samt det omkringliggende bindevæv, muskler, sener m.m. fx i forhold til at opnå en bedre gangfunktion, hvis du har spasticitet.


FysioPilates 

Konceptet er udviklet af fysioterapeut Marianne Nørup, inkluderende fokus på dit åndedræt.

Konceptet anvendes, når du er instabil i et led, og har brug for at opnå forbedret koordination omkring et led med henblik på at undgå skader i det instabile led eller i andre led af kroppen.

Jeg bruger FysioPilates både til behandling og genoptræning samt til forebyggende og sundhedsfremmende formål.


Fysio Flow

Konceptet er udviklet af fysioterapeut Pernille Thomsen - og videreudviklet af fysioterapeut Elin Solheim.

Konceptet er en unik træningsmetode der påvirker kroppens samlede mobilitet gennem fascielinjerne anatomy trains.

Dit åndedræt er i centrum, hvor din udånding har en central rolle i relation til øvelserne.

Konceptet anvendes, når du fx er stiv i kroppen, har arvæv efter både gamle og nye operationer, har stress, har snurren i arme eller ben, har låsninger i led eller har tendens til at mærke smerter forskellige steder i kroppen.

Jeg bruger Fysio Flow både til behandling og genoptræning samt til forebyggende og sundhedsfremmende formål.
“When people are intrinsically motivated, they experience interest and enjoyment, they feel competent and self-determining Deci & Ryan


"Making just the slightest shift in how you see whatever is going on around you can change your inner dialogue entirely, thereby changing the thought and the feeling." – Karen Casey


"Since Qi follows wherever the Yi goes, you lead the Qi simply by placing your Yi wherever you want the Qi to go." – Dr. Yang, Jwing-Ming


I relation til motivation og/eller smertehåndtering arbejder vi i dialogen med dine indre motivationsfaktorer, herunder dit mindset og selvdisciplin samt self-efficacy (troen på egen evne) og self-determination (selv-bestemmelse).
Her er nogle klientudtalelser:


"Jeg har hele vejen gennem mit genoptræningsforløb hos Huong været fuldkommen tilfreds og følt mig i trygge hænder.

Tilbage i maj 2018 ødelagde jeg min menisk i mit venstre knæ, men på trods af at min skade allerede opstod i maj og jeg havde voldsomme smerter var det offentlige sikre på, det ikke var alvorligt, og jeg endte derfor med at gå rundt med ødelagt menisk i 3 måneder, hvor jeg bestemte mig for at kontakte en privat klinik for at komme hurtigere igennem og komme ud af mine smerter.

Efter knæ operation havde jeg en langt recovery og begyndte egentligt først hos en anden fysioterapeut, hvor jeg havde en skrækkelig oplevelse. Der blev ikke taget særligt godt imod en, og de virkede ikke fuldstændig til at have styr på tingene, så da jeg flyttede tilbage til Søborg, faldt jeg over ’Rygklinik Gladsaxe’ og valgte så at prøve mig frem i håb om at kunne komme i gang et godt sted. Allerede første gang jeg var hos Huong var min oplevelse meget bedre end jeg havde oplevet før. Huong lyttede virkelig til en og gik straks i gang med at arbejde intensivt med mit knæ for at kunne opnå bedre bevægelighed og mindre smerte. Den måde Huong gik i gang med at arbejde med mit knæ var også helt anderledes og meget bedre end hvad jeg førhen havde oplevet.

Så hvis du er på udkig efter en super skøn fysioterapeut, hvor du både får noget ud af det og samtidigt også ønsker at have nogle hyggelige samtaler, så er Huong helt klart en af dem i topklassen. Så jeg giver mine varmeste anbefalinger til Huong og hendes klinik."

– Olivia"Den tid jeg gik hos dig har sat store og varige aftryk - jeg blev mere bevidst om min kropsholdning og om hvor smerten kommer fra og hvad jeg skal gøre. Det vil jeg gerne takke dig for." 

– Lisbeth"Smertefri! Igennem mange år var jeg plaget af mange gigt- og rygsmerter. Da jeg efter anbefaling fik kontakt med Huong en kinesisk behandler, som efter nogle få behandlinger formåede at gøre mig næsten smertefri, blev jeg glad."

– Kurt"Jeg er kvinde på 45 år og jeg er født med cerebral parese. Indtil jeg blev 18, gik jeg til fysioterapi på CP-klinikken inde ved Hans Knudsen plads og derefter har jeg haft forskellige fysioterapeuter, alle søde og flinke, og her kommer vi til det kringlede, for der er et men.....For et par måneder siden startede jeg så til fysioterapi i Gladsaxe, hvor jeg er så heldig at ha' Huong, for selvom jeg altid har haft fysioterapi, så kan jeg klart se forskel på hvilken form for fysioterapi jeg har fået igennem tiden. Har aldrig tænkt over det før nu, hvor jeg kan se at den fysioterapi jeg får nu har langt større effekt, end jeg nogensinde har fået i mit voksne liv.

F. eks. var jeg ude at gå meget igår (for mig meget, for andre ikke så meget og jeg er normalt kørestolsbruger) og normalt når jeg har stået eller gået meget den ene dag, så kan jeg ikke gå eller bevæge mig den næste, men da jeg vågnede imorges, havde jeg ikke flere smerter end jeg normalt har og jeg kunne stå ud af min seng, hvad jeg så også gjorde med glæde og godt humør. Jeg vil klart henvise til Huong, hvis nogen spørger....TAK."

– Nia"Tak for jeres venlige og smilende måde at være på. Har nu kommet hos jer et stykke tid. Jeg havde et voldsomt lændehold med min hofte låst fast og skudt ud til den ene side. En gammel rygskade som har fuldt mig siden år 2000.

Men for første gang er det lykkes at få styr på min skade. Tak for det Huong. Du er fantastisk dygtig og du kan bare noget som lykkes, som ikke er lykkedes for andre jeg er gået til igennem årene. Jeg er taknemlig og glad for at gå her. Vil komme fortsat og få gode råd til at holde og forstå min krop/skade.

Jeg har også deltaget på workshop med dig Huong og Ditte. Det fik jeg stor gevinst af. Og det er ikke sidste gang jeg deltager på workshop. Tak endnu en gang for dine behandlinger. Jeg vil glæde mig til, at fortsætte hos dig og glæde mig over, at se de fremskridt der er med min skade. At holde min skade/smerter væk."

– HelleFlere udtalelser findes under Anbefalinger

 


 


Vandtårnsvej 76 ● 2860 Søborg ● CVR 36366109


Copyright © 2019 Rygklinik Gladsaxe by Huong Le Nguyen